Zoek je een freelance redacteur, tekstschrijver of copywriter?
De Journalistiekfabriek produceert tekst op maat.

Business guide Duitsland

Logo-MKBSD-210x97

Voor MKB Servicedesk schreef ik in januari de ‘business guide Duitsland’. Hiervoor interviewde ik ondernemers over hun ervaringen met zakendoen bij onze oosterburen en vroeg ik experts hun adviezen uit te brengen. De business guide is sinds 28 februari te downloaden en krijgt positieve reacties

De business guide is te downloaden via MijnMKB

De Telegraaf in het online katern MijnBedrijf over de gids:
“Het boekje, gelanceerd door MKB-Nederland en TNT Express, is nog geen honderd pagina´s dik maar staat boordevol informatie over de economie, zakencultuur en de kansen voor de toekomst. Ook staan er tips in hoe de markt te betreden, ondersteund door ervaringsverhalen van mkb´ers die deze stap al eerder hebben gezet.” 

 

In aanloop naar de publicatie van de business guide verschenen bovendien twee interviews uit het boekje op MKB Servicedesk.

Berlijn is de plek voor creatieve startups
Ondernemen in Berlijn biedt Gidsy het avontuur dat ze nodig hebben
Edial Dekker, Gidsy.com

In de Duitse hoofdstad Berlijn zit veel talent en daardoor ook veel creatieve, innovatieve bedrijfjes en startups. Gidsy is daar één van, in 2011 bedacht en opgezet door de Nederlandse broers Edial en Floris Dekker.

Duurzame energie biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland
‘Wij bieden deze markt de transparantie die het nodig heeft’
Marc Huyzer, Spares in Motion

Duitsland is de voorloper op het gebied van duurzame energie. Spares in Motion heeft daar slim op ingespeeld door middel van een online marktplaats waar kopers, verkopers en onderhoudsbedrijven windturbineonderdelen en service aan kunnen bieden.

Leave a Reply

*