Zoek je een freelance redacteur, tekstschrijver of copywriter?
De Journalistiekfabriek produceert tekst op maat.

Ondernemen in Italië

Logo-MKBSD-210x97

Voor MKB Servicedesk, het online platform voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, heb ik diverse artikelen geschreven over ondernemen in Italië. Zo schreef ik een whitepaper (brochure) en een kennisartikel en interviewde ik Ridder Drost van Liquido d’Oro voor de Special Italië op de Internationaal Ondernemen Desk.  

Whitepaper

In het whitepaper lezen ondernemers hoe ze succesvol hun eerste stappen op de Italiaanse markt kunnen zetten. Voor het whitepaper interviewde ik diverse ondernemers, waaronder Ridder Drost van Liquido d’Oro (importeert olijfolie), Marcel Koppen van Gruppo Adanti BV (importeert luxe schoenen) en Pim Brouwer van Camping San Procolo (heeft een eigen camping in de Italiaanse streek Le Marche). Ook Agentschap NL en de Nederlandse ambassade in Rome hebben hun bijdrage geleverd aan dit whitepaper.

Kennisartikel

Op basis van de informatie in het whitepaper en interviews met ondernemers schreef ik het artikel ‘Krijg ik in Italië te maken met corruptie en wanbetalers?’.

Interview Ridder Drost

Ridder Drost is eigenaar van het succesvolle Liquido d’Oro. Hij importeert olijfolie en levert onder andere aan toprestaurants. Lees het interview “Italianen handelen op basis van vertrouwen”.

Over MKB Servicedesk

MKB Servicedesk is het online platform van MKB-Nederland. Op de website www.mkbservicedesk.nl vinden ondernemers informatie over alle aspecten van het ondernemerschap. De Special Italië is onderdeel van de Internationaal Ondernemen Desk, gesponsored door TNT Express.

 

> Het whitepaper is te downloaden op de website van MKB Servicedesk

Leave a Reply

*