Zoek je een freelance redacteur, tekstschrijver of copywriter?
De Journalistiekfabriek produceert tekst op maat.

Ondernemen in Polen

Logo-MKBSD-210x97

Voor MKB Servicedesk, het online ondernemersplatform van MKB-Nederland, schreef ik een whitepaper (brochure) en diverse artikelen over ondernemen in Polen.

Whitepaper

Het whitepaper helpt ondernemers bij hun eerste stappen op de Poolse markt. Voor het whitepaper interviewde ik diverse bedrijven die ondernemen in Polen, waaronder Barenbrug (produceert graszaden en voedergewassen), Goyello (ontwikkelt software), Firestop (installeert sprinklersystemen) en B&C (produceert raamdecoratiemateriaal). Ook Agentschap NL en de Nederlandse ambassade in Warschau hebben hun bijdrage geleverd aan dit whitepaper.

Kennisartikel

Op basis van de informatie in het whitepaper en interviews met ondernemers schreef ik het artikel ‘Hoe onderneem ik succesvol in Polen?’.

Interview Barenbrug

Huib-Jan Krasenberg is commercieel directeur bij Barenbrug. Een interview met hem en Pjotr Krzywicki, de manager van de Poolse vestiging van Barenbrug, lees je in het artikel ‘Ondernemen in Polen: denk na over je exportstrategie‘.

Interview OTTO Workforce

Ondernemer Frank van Gool van uitzendorganisatie OTTO Workforce doet al sinds 2000 zaken in en met Polen. Een interview over het inhuren van personeel in Polen. Zijn tip: Ga voor de jongere generatie, en vergeet de vrouwen niet. Lees het hele interview op de website van MKB Servicedesk: ‘Ondernemen in Polen: op zoek naar goed personeel‘.

Over MKB Servicedesk

MKB Servicedesk is het online platform van MKB-Nederland. Op de website www.mkbservicedesk.nl vinden ondernemers informatie over alle aspecten van het ondernemerschap. De Special Polen is onderdeel van de Internationaal Ondernemen Desk, gesponsored door TNT Express.

 

> Het whitepaper is te downloaden op de website van MKB Servicedesk

Leave a Reply

*